Футболната звезда Георги Велинов представи книгата си в Самоков

Легендата на ЦСКА и националния футбол Георги /Джони/ Велинов представи своята автобиографична книга в Самоков, в препълнената конферетна зала на хотел “Арена”, на 23 ноември. Сред присъстващите бяха и ветерани, и млади надежди на самоковския футбол.
Самоковци посрещнаха топло легендарния вратар, като станаха на крака и скандираха името му. Георги Велинов разказа за израстването си като футболист и за своята вярност към ЦСКА. Още се помнят прекрасните изяви на Джони както на националната врата, така и с екипа с номер 1 срещу английските грандове “Ливърпул”, “Нотингам”.  Футболната кариера и животът на Велинов са една своеобразна приказка със своите обрати, драматизъм и победи.
Над 120 души си закупиха книгата. Мнозина от тях получиха и автограф от своя кумир. Домакините пък подариха на 65-годишния ветеран колаж с неговия лик.
Автор на изданието е журналистът Николай Александров. Организатори на срещата пък бяха местни фенове на червения клуб в лицето на Васил Занев–Заги, Радослав Христов и Даниел Стоянов. Преди да гостува в Самоков Велинов е представил книгата си в своя роден град – Русе, както и в Пловдив и Велико Търново.
Георги Велинов е роден през 1957 г. Шампион на България е 6 пъти, носител на Купата – 4 пъти. Има 33 мача в националния тим. През 1981 г. е обявен за футболист № 1 на страната ни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*