Хора и фирми правят дарения на болницата за борба с коронавируса

Общинските съветници Мартин Мартинов /”Евророма”/ и Цветелина Джелепова /”Воля”/ ще дарят заплатите си на „МБАЛ-Самоков”. Джелепова, която е един от най-младите съветници, дори декларира, че ще дари три свои заплати. Двамата с Христо Гуцалски са дарили и 1000 маски на болницата.
Мартин Мартинов, който има частен бизнес и е вече трети мандат съветник, вече е превел 500 лв. по сметката на лечебното заведение.
Изпълнителният директор на „Самел-90” АД инж. Петър Георгиев е дарил на болницата 250 текстилни предпазни маски. Лечебното заведение е получило и 200 маски за многократна употреба от „БП Комерс”.
Общински съветниците от БСП са посетили „Спешна помощ” и от името на цялата група са дарили на персонала текстилни маски. Посетителите са благодарили на медиците за усилията, които полагат по време на извънредното положение.
Болницата е открила и дарителска банкова сметка за закупуване на два респиратора и един кръвногазов анализатор. Апаратите са от голямо значение при лечение на тежки случаи от коронавирус.
Управителят на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка благодари на всички дарители. „Самоковци показват, че имат голямо сърце”, допълни д-р Ковачка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*