Центърът за обществена подкрепа започва работа от 1 февруари

Снимка: архив

От началото на февруари в експлоатация влиза Центърът за обществена подкрепа, който е изграден в зданието на бившето училище „Никола Драмалиев”. На основата на спечелен проект по програма „Региони в растеж”, както обясни гл. експерт Ралица Герасимова от Общината, е подписан договор за три години на стойност 1 028 000 лв.
Там ще могат да получават подкрепа жертви на домашно насилие, ще има места и за спешно настаняване. Очаква се новото звено да даде принос в борбата срещу ранните бракове и ранната раждаемост, срещу това деца да… раждат деца, за превантивна работа с родителите. Ще може да се използва и като кризисен център специално през зимата. Пълният капацитет на центъра е за 100 души, като ще могат да се възползват от него и нуждаещи се от съседни общини на Софийска област. 
Самата сграда е готова – санирана, газифицирана, с подменена дограма, направена е достъпна среда.
Предстои сформирането на екип от социални работници.
Междувременно кметът Владимир Георгиев уточни на пресконференция на 23 януари, че се благоустроява и околният район. През тази година в общинския бюджет са предвидени средства за подмяна на водопровода и за асфалтиране на невралгичната досега улица „Бузлуджа”, на която се намира самият център. Това ще създаде още по-добри условия за настанените в центъра, за работещите в него, а и за живеещите наоколо и техните гости.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*