Център за обществена подкрепа

Вече трета година в Долна баня съществува Центъра за обществена подкрепа. Основната цел е да съдейства за подобряване на качеството на живот на децата в семейството и обществото. Три програми се осъществяват сега в центъра: „Психо-социално консултиране”, ”Превантивна работа с деца” и „Обучения в умения за самостоятелен живот и социална интеграция”.
Програмата на центъра през това лято бе под надслов „Твори, играй, мечтай!” Участваха възпитаници на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева”, както и момичета и момчета от самия град. Участниците бяха разделени според възрастта си – от 7 до 18 години, на две групи. Сформирани бяха три ателиета: „Сръчко”, ”Рисуване” и „Хармония с природата”. Накрая с голяма традиционна изложба децата и младежите демонстрираха своите заложби и таланти.
През лятото участниците в лятната програма направиха излет до хълма Градището и новата църква „Св. Петка”, като събраха съчки и мъх от дърветата, посетиха и курорта Долна баня и се запознаха с растящите там лечебни билки. Гостуваха и в мотел “Долна баня” на агронома Валентин Стойнев, които ги запозна с отглеждането на цветята и дърветата, засадени в парка, които са над 240 вида.
Директорката на центъра Милена Мачканова награди накрая отличниците на програмата – Петя и Славян Павлови и Ивет Иванова. Подаръци заслужиха и останалите участници. Всички попълниха и анкетни карти с мнението си за програмата през лятната ваканция.
Любомир Кузев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*