Чадър чешма – вода няма, а гьолове има…

Зимата мина, пролетта дойде, ще дойде и лятото, а районът около Чадър чешма на автогарата отново е замърсен. Някои от 6-те чучура на чешмата са сухи, от други водата едва църцори. Въпреки това около чешмата е мокро, изглежда каналът „избива” и се образуват мръсни гьолове.
И всичко това в самия идеален център на града ни, пред очите на хиляди гости от страната и чужбина.
Самата Чадър чешма е хубав архитектурен паметник, но най-важното е тя да може да се използва по предназначение – да тече нормално вода от всичките й чучури, а и канализацията да е наред, за да не се излагаме пред себе си и пред чужденците.
За Чадър чешма много пъти се е писало. Много пъти там се прави и ремонт. Последният път беше, струва ми се, през миналаната година. Тогава всичко наоколо бе разкопано и после отначало работата бе наред – водата течеше нормално, нямаше локви наоколо. Сега обаче отново нищо не е наред – водицата почти не тече, а локвите пак са си наоколо.
Не знам кой отговаря – Общината ли, „ВиК” ли, друг ли някой, но веднъж завинаги там трябва да се направи някакъв генерален ремонт. Сега му е времето. Иначе има опасност цяло блато да се образува. А и през идващите горещини хората – и пътуващи, и други, ще имат нужда да пийнат прясна вода, да се освежат. Как ще стане това при сегашното положение?!

К. Иванова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*