Честваха 10 години в НАТО с родни песни и хора

10-годишнината от членуването на страната ни в НАТО бе повод за тържество във Военния клуб /ДНА/ на 6 април. Първоначално бе предвидено изявата да се състои на открито, пред сградата, но поради хладното за сезона време /може би отчасти и заради това публиката бе малко/ бе преместена в салона на клуба.
Проследен бе 14-годишният път, изминат от 1990 г., когато е декларирано намерение страната ни да стане член на алианса, до 2004 г., когато парламентът ратифицира съответния документ. На сцената се развяха знамената на България, Европейския съюз и НАТО.
За воините, участващи в мисии зад граница, и за красотите на родината пя чаровната млада изпълнителка Маргаритка Бочева. Тя изпълни впечатляващо и „Мама” на Робертино Лорети. Като певица се прояви и Ани Димитрова.
Овации имаше и за хора с диригент Борис Стрински, и за танцьорите от ансамбъл „Самоков” с хореограф Станислав Крумов при читалище „Младост”.
Тържеството бе организирано от Военния клуб, читалище „Младост”, общинските ръководства на съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на ветераните от войните.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*