Честит Ден на Съдинението!

Владимир Георгиев
кмет на община Самоков

Ирена Коцева
председател на ОбС – Самоков

Уважаеми съграждани,
Приемете нашите поздравления по случай честването на една от най-важните дни в нашата история – 6 септември! Сто двадесет и седем години изминаха от паметната за България дата. На този ден българският народ дръзва да обяви своето обединение, след като сам отхвърля правото на силните да се разпореждат със съдбата му. Това е велика дата в националната ни история и вярваме, че мислейки по-често, говорейки повече за това историческо събитие, ще бъде по-ползотворен нашият делник. Защото Съединението е не добиване на територии, а сговорно, споделено национално обединение!
В днешното време призивът „Съединението прави силата” трябва все повече да ни ръководи и насочва. Заветът, който ни оставя този ден е, че всеки от нас е длъжен да даде своя принос за по-доброто бъдеще на нашия град, на нашата страна. Святото дело на Съединението е символ на силата и вярата, че когато сме заедно, сме по-силни и успехът при преодоляването на трудностите е сигурен. Защото силното съединение днес може да ни даде отговор на многото въпроси и проблеми и да намерим правилните решения.
Идеалът на Обединена Европа е всъщност собствената ни идентификация – Европа на отечествата. Нека обединени да вървим напред към бъдеще, изпълнено с безкрайни възможности!
Честит празник!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*