Читалище „Младост“ сътвори лятно вечерно матине

В живота си съм срещала доста хора, на които съм завиждала благородно и съм се възхищавала на енергията, с която зареждат околните. Един от тези хора е председателят на читалище „Младост“ Лили Шуманова – жена, буквално „вряща“ от идеи, които осъществява, независимо от всичко. От нея научих, че ако обичаш това, което вършиш, ще ти се върне стократно.
В дните около Празника на Самоков /който тази година, както се знае, не се чества заради пандемията/ Лили спретна първото в града ни лятно вечерно матине. Тя и нейните „звездички“, както нарича своите малки възпитаници от читалището, накараха хората да усетят, че е празник.
В неделната вечер на 16 август сцена стана площта в съседство с шадравана в центъра на града ни, където се събраха млади, пък и по-възрастни, за да се порадват на Натали Николова, която едновременно с прекрасните си изпълнения на „Самодива“, „Алилуя“ и „Вървят ли двама“, танцуваше с… ролкови кънки. Малката Ивана Конярска пък беше изпратена с ръкопляскания и възгласи „Браво“ за изпълненията си на „Самодива“ и „Кукла“. Талантливият песнопоец Кристиян Трифонов зарадва публиката с песента „Родна реч“, а в дует с Ивана се представиха и с тиролска мелодия. Напомнено бе, че младите дарования от „Младост“ са се завърнали през миналата година от чужбина с признания за успешно участие в авторитетни изяви, с медали и други отличия.
Неочаквано, но много приятно беше спонтанното включване в програмата на рапъра Ивайло Тодоров, който вдъхновен от предишните изпълнения, се изяви със своя си речитатив.
С аплодисменти бяха изпратени и младите танцьори. Поздравления заслужават за добрата инициатива и участниците, и ръководството на читалището.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*