Шест деца от ОУ „Христо Максимов” вече не изпитват затруднения в ученето

В празник се превърна състоялото се на 9 май заключително занимание на т. нар. обучителна група по български език и литература, в която са включени 6 деца със затруднения от втори клас на ОУ „Христо Максимов” по проект „Твоят час” с преподавател Боянка Чамова. И учениците бяха с настроение, облечени в оригиналната си училищна униформа, и гости имаха – родители и учители, а и подаръци получиха.
С удоволствие проследих работата във финалния урок под надслов „Аз научих правилата”. Разнообразни задачи, свързани с изговора и правописа в нашия език, решиха децата. Всички вече правят разлика между буква и звук, знаят кои двойки гласни се бъркат, откриват допуснати грешки при писане.
Повечето задачи учениците изпълниха самостоятелно, а след това направиха проверка. Те вече познават съществителните, прилагателните и глаголите и могат да дават примери. На урока Б. Чамова постоянно поощряваше възпитаниците си за показаните знания, на всеки ученик тя подари и книга с приказки на Шарл Перо.
Задоволство от работата на учениците изрази и директорката Антоанета Николова, която зарадва всички деца с химикалка и тетрадка с пожелание да си направят през лятната ваканция читателски дневник.
Общо 80 часа е бил годишният план на учителката. Подготвени са 6 грамотни деца, които могат да мерят сили вече със съучениците си с добър успех, а защо не и с по-големи каки и батковци.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*