Школата на Бойко Павлов с десета юбилейна изложба

За пореден път на 20 септември Школата по рисуване с ръководител Бойко Павлов показа, че в Самоков расте младо поколение, влюбено в изкуството. Не можеш да останеш безучастен, когато гледаш изложените картини във фоайето на Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев” – рожба на артистично настроени млади хора на възраст от 8 до 15 години.
На всяко табло с рисунки на участник в изложбата е поставена и негова снимка с името и възрастта. Гледаш и не можеш да се нарадваш на постиженията на малките художници, на вълнението, с което наблюдават реакцията на посетителите на изложбата и на гордостта на родителите им от показаното в картините – животни, натюрморти, портрети, пейзажи.
На откриването присъстваха много любители на изобразителното  изкуство. Сред тях бяха кметът Владимир Георгиев, заместник-кметовете Люба Кленова и Васил Сайменов, гл. експерт „Култура” Пепа Георгиева.
„Настоящата десета юбилейна изложба е естествен резултат от упорития труд на възпитаниците на школата. Експозицията под надслов „Искрата в багрите” привлича, завладява и въздейства на зрителя с пъстроцветни багри, красиви форми, изразителни портрети”, възкликна при откриването на изложбата Марияна Лобутова, координатор на фонд „13 века България” за Самоков.

Кметът Георгиев поздрави участниците, техния ръководител и родителите и изрази задоволството си от показаното от малките художници.
Бойко Павлов благодари за подкрепата и изрази своето виждане: „Може би не всеки от участниците ще стане художник, но съм уверен, че всеки от тях ще обича изкуството.”
Това е доказано през изминалото десетилетие. Много възпитаници на школата продължават образованието си и доразвиват своите заложби в средни и висши специализирани учебни заведения.
Всички участници в школата – Магдалена Станкова, Габриела Стоянова, Иван Димитров, Йордан Витанов, Вяра Ковачка, Стефания Николова, Андрей Истилянов, Таня Георгиева, Димитър Димитров, Ивет Иванова, Никол Бажданова, Михаела Бързанова, Радина Огнянова, Георги Стоилов, Християна Бажданова, Мария Бонева, Рая Бонева, Полина Илиева, Мария Йонкова и Георги Ливадитов – получиха подаръци и бяха почерпени с бонбони лично от кмета.
Изложбата ще продължи до края на септември.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*