„Дунав” хлъзна жените с 66:46

Женският тим на „Рилски спортист” не можа да изненада лидера „Дунав” в последния кръг на Националната баскетболна лига. Русенки надиграха съперника си с 66:46 на 4 февруари в “Арена Самоков” и продължават да са начело в класирането с 2 точки преднина пред „Нефтохимик”.
Въпреки че срещнаха затруднения през първите две части, момичетата на Георги Божков водеха с 34:27 на полувремето. В тези минути над всички бе чернокожата перла на гостите Ейдриън Джонсън. Американката продължи да вкарва и след почивката, за да оформи актив от 24 точки и 6 борби. На косъм от дабъл-дабъл пък /10 т., 9 борби/ останаха съотборничките й Диана Войнова и Шарел Алън.
За нашите най-дейна бе Вероника Джикова, която записа на сметката си 15 пункта, 9 овладени топки и 6 асистенции. Катерина Рудева се отчете с 12 точки, а в хода на срещата Красимира Банова използва само две резерви – Вероника Петкова и Марина Гелова.
За радост на публиката бившите кадри на „Р. спортист” Виолина Кочева и Ива Терзиева нямаха ден. Двете реализираха общо едва 2 точки, а третата екссъстезателка на отбора ни Цветомира Шаренкапова изобщо не се появи в игра.
В следващия кръг – на 19 февруари, тимът ни гостува на „Берое” в Стара Загора.
„Рилски спортист”: Джикова 15, Рудева 12, Рангелова 8, Николова 6, Ушагелова 5 /Петкова, Гелова/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*