1500 студенти ще купонясват в Боровец на 8 декември

Близо 1500 младежи са направили резервации за нощувки за студентския празник на 8 декември в Боровец, стана ясно на пресконференцията на Областната дирекция на МВР в Самоков в понеделник. Най-много туристи – между 200 и 250, ще има в хотелите „Самоков” и „Флора”, както и във вилните селища „Ягода” и „Малина”. Над 100 ще са празнуващите в комплексите „Феста Чамкория”, „Радина`с уей” и „Еуфория”.
Общо в областта са направени над 2200 резервации до 3 декември, като следващите най-търсени дестинации са курортните комплекси край Костенец, Долна баня, Момин проход, Копривщица, Правец и др.
От Областната дирекция на МВР информираха, че са предприети мерки за гарантиране на обществения ред и сигурността. Провеждат се операции за противодействие на криминалната престъпност и обезпечаване на добър обществен ред, както и съвместни проверки на икономическа полиция и държавните контролни органи. Стремежът е в същото време това да не ограничава веселието на студентите. Създадена е организация и за регулиране на движението, а при усложняване на метеорологичната обстановка – за пренасочване на трафика по обходни маршрути.
От дирекцията приканиха студентите да се въздържат от импулсивни и необмислени действия, като им пожелаха същевременно празнично настроение.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*