16-годишните баскетболистки не успяха да се класират за финалите на държавното първенство

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Състезателките на „Рилски спортист” до 16-годишна възраст не успяха да се класират за финалния етап на републиканския шампионат по баскетбол, който ще се състои в началото на следващия месец. Самоковки играха от 18 до 20 май в един от квалификационните турнири в Асеновград. Те обаче завършиха четвърти след тройна въртележка за второто място, даващо право на участие във финалите. Категорично на първо място се класира „Славия” с актив от три поредни победи. В битката за второ място три състава имаха по една победа и две загуби, но с най-добри показатели напред продължи габровския тим „Чардафон Орловец”. Трети и четвърти пък се наредиха домакините от „Асеновец” и „Рилски спортист”.
Възпитаничките на Маргарита Маринкова загубиха първия си мач от „Славия” с 32:62, но съумяха да извоюват много труден успех с 58:57 срещу „Асеновец”. В решителния сблъсък нашите момичета не разкриха потенциала си и загубиха с 45:82 от „Чардафон Орловец”.
За финалите, освен габровки и „Славия”, се класираха още шест отбора – столичните „Левски”, „Септември 97” и „Шампион 2006”, „Черно море” /Варна/, „Монтана 2003” и „Дунав” /Русе/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*