30-годишна самоковка убита в Слънчев бряг

Наша съгражданка на 30 години – Мария Златанова, е била смъртоносно намушкана с нож в Слънчев бряг. Жената била управителка на заведение.
Трагедията се разиграла малко след 1,30 ч. на 3 септември край хотел “Гларус”.
Тялото на жената е намерено близо до паркиран лек автомобил “Ауди Q 7” с варненска регистрация, управляван от 18-годишен младеж от Несебър.
Жената била намушкана няколко пъти в дясната половина на тялото. Младежът пък бил ранен в дясната ръка.
Той разказал, че докато жената се качвала в автомобила му, от близките храсти изскочил непознат мъж, който й нанесъл няколко удара с нож.
Младежът се опитал да я защити и също бил наранен.
След нападението непознатият избягал.
По-късно бе съобщено, че е задържан заподозрян за престъплението – бивш полицай, разследван за нарушения, и че се работи по няколко версии.
Раненият придружител на жената е бил настанен в бургаската болница, в отделението по съдова хирургия. Ножът е засегнал артерия, но няма опасност за живота на момчето.
На местопрестъплението са направени огледи, иззети са веществени доказателства. Намерен е ножът, с който е извършено нападението. Разпитват се свидетели. Направена е и аутопсия. Образувано е досъдебно производство. Ще бъдат извършени много експертизи.
Случая разследват специалисти от сектор “Криминална полиция” на Областната дирекция на МВР в Бургас и от Районното управление на полицията в Несебър.
Мария Златанова е била преди години отлична ученичка в Самоков. Отличавала се е и с красотата си. Познати я помнят винаги усмихната, лъчезарна. По-късно се е изявявала като певица. Обичала и да спортува. От десетина години работела по морето през лятото и рядко се прибирала в града ни. През последните години пък живеела в Пловдив. Там работела като барманка, а по-късно и като управител на заведение.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*