Природата да опазим, Земята да спасим!

Ние, учениците от Професионална техническа гимназия “Никола Вапцаров”, призоваваме жителите на общината по случай 22 април – Деня на Земята – да опазим природата, да спасим Земята!
Уважаеми съграждани, ограничете изхвърлянето на отпадъци! Купувайте само толкова храна, колкото е нужно. Не използвайте еднократни опаковки. Събирайте отпадъците разделно. Грижете се за рециклирането им. Използвайте за отпадъци само предназначените за това места. Не купувайте нещо ново при положение, че старото е още годно. Рециклирайте по възможност вещите. Участвайте в инициативите за почистване на дворовете и междублоковите пространства, на града и селата.
Пестете енергия! Купувайте български стоки. Гасете осветлението в стаите, в които не стоите. Изключвайте телевизора и компютъра, когато не ги използвате. Намалете терморегулатора на бойлера. Максимално използвайте слънчевата енергия. Ходете на работа и на училище пеша.
Пазете въздуха, водата и земята! Използвайте велосипеди за придвижване. Не палете отпадъците. Не допускайте горски пожари. Участвайте в залесяване. Не замърсявайте водните басейни. Не пушете.
Уважаеми съграждани, имайте активна гражданска позиция, за да се опази природата. Нека живеем с мисълта, че като опазваме природата, запазваме здравето си и здравето на другите. Един не може да направи всичко, но всеки може да направи нещо!

Учениците от ПТГ “Никола Вапцаров”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*