Новини, Шарен свят

Накратко

В обществената трапезария ще се хранят 81 социално слаби граждани, стана ясно след като на 29 септември кметът Владимир Георгиев подписа в София договор с фондация „Социална закрила”. Трапезарията ще започне работа от 1 октомври. Молбите на желаещите да се хранят в нея се приемат в деловодството на Общината.

х х х

Заявки за 343 работни места в т. нар. реален сектор са подали 79 работодатели по Оперативна програма „Подкрепа за заетост”, информираха от Бюрото по труда в понеделник. Срокът за подаване на заявки изтече в петък, на 26 септември. От Бюрото по труда уточниха още, че в близките дни ще се получат указания за предстоящата работа.

х х х

Фермерите могат да подават заявления за помощ за изхранване на овце-майки по de minimis. Документите се подават в Областната дирекция на Държавния фонд „Земеделие“ до 1 октомври. Договори с одобрените кандидати ще се сключват от 10 до 24 октомври. В общината за тази година регистрираните земеделски производители са 379, от тях 74 отглеждат животни.

х х х

За земеделска земя в м. Бела вода край Продановци – 8.3 дка и нива от 5.6 дка, на общинския търг на 26 септември се явиха двама кандидати – Райка Г. Маркова и Васил Г. Станков. При начална тръжна цена от 280 лв. на втората стъпка – при 308 лв. годишен наем, търга спечели В. Станков.

х х х

Два имота в м. Пашаница – от 1.9 дка и от 800 кв. м, бяха спечелени на началната цена на наемите – 20 и съответно 40 лв., от единствения явил се кандидат на общинския търг на 26 септември – Тони Гюдуров. Търгът бе проведен от комисия с председател инж. Бранимира Бодурова, директор на дирекция в Общината.

Leave a Reply