Китари и поезия – 2 в 1

Китарен ансамбъл „Акустика” зарадва на 13 февруари по случай празника на влюбените десетки самоковски любители на музиката. Залата на читалище „Младост” едва побра желаещите да наблюдават и слушат на живо изпълненията на младите китаристи.

Над дузина подрастващи изкараха чудесни родни и чуждестранни мелодии. Първият за тази година концерт на групата се оказа и юбилеен – навършват се 10 години съвместна работа на ръководителя на ансамбъла Христо Христов с талантливата млада поетеса Зоя Станкова. По този повод Албена Ихтиманска, главен библиотекар в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”, ги поздрави, пожела на г-н Христов да продължава да вдъхновява самоковските младежи, да радва слушателите и зрителите си и му връчи подарък.

„За децата тук музиката вече не е просто шум, а има стойност. Тя помага за изграждането на характери”, отбеляза Христов.
Не липсваха и изненади. Ансамбъл от млади китаристи и Стефан Илиев изпълниха авторска композиция на последния, а Алек и Божидара се включиха с изпълнение на няколко песни. Зоя Станкова пък създаде със стиховете си още по-романтична и уютна атмосфера. Малката Маргаритка Бочева също зарадва присъстващите с чудния си глас под акомпанимента на г-н Христов.
Накрая имаше и скромна почерпка.

Momicheta kitari

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*