“Рилски” е на крачка от чудото – надви “Лукойл” и в мач № 3!

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Изключителна еуфория обхвана “Арена Самоков” веднага след края на третата среща от полуфиналната серия между “Рилски спортист” и “Лукойл Академик”! Причината – домакините сразиха хегемона в родния баскетбол в последните години с 90:86 и са на само един успех от историческо първо участие във финален плейоф за определяне на шампиона на България!
Самоковци играха много умело през всичките 40 мин., водеха в резултата за по-дълго време и закономерно се поздравиха с ключова победа.
Огромна роля за успеха на “Рилски” имаха сякаш неостаряващият Йордан Бозов и американското крило Еван Бруинсма. Капитанът показа, че не случайно бе избран за най-добрия играч във вътрешното първенство и дори и на 38 г. бе неудържим на паркета, вкарвайки 28 т.! Янкито Бруинсма пък затвърди впечатленията, че е незаменима съставна част от “пъзела” на треньора Людмил Хаджисотиров, записвайки на сметката си внушителен “дабъл-дабъл” от 28 пункта и 13 борби! Освен това дуото се нагърби с отговорността и в най-напечените ситуации в четвъртата част на двубоя. Своите добри моменти в мача имаха и Дарин Иванов, Ди Джей Шелтън и Златин Георгиев.
Разбира се, поздравления заслужават всички състезатели в редиците на “Рилски”, които изковаха жизненоважния успех в мач № 3 от серията. Тя може да бъде приключена още в следващия двубой – в събота, 13 май, от 18 ч., ако домакините отново намерят начин да отчаят скъпоплатените звезди на “Лукойл Академик”.
“Рилски спортист”: Бозов 28, Бруинсма 28, Иванов 13, Шелтън 10, Георгиев 4 /Стоянов 6, Вутев 1, Франсис/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*