“Рилски” измъкна успеха срещу “Спартак” /Пл/ две секунди преди края

Снимка: Пламен Лобутов

“Рилски спортист” се измъкна сух при домакинството си на “Спартак” /Плевен/ в събота, 25 март, и се размина на косъм от втора поредна домакинска издънка след фиаското с “Ямбол” от миналия кръг. Самоковци спечелиха драматичната среща с 87:86 с два коша от фаул линията на американеца Еван Бруинсма 1.7 секунди преди края.
Двата тима редуваха силни серии на паркета в “Арена Самоков” и това доведе до честата смяна на водачеството в резултата. Все пак гостите от Плевен като цяло имаха игрово преимущество до последната четвърта част и могат да съжаляват за изпуснатия златен шанс.
Капитанът Йордан Бозов отново бе най-полезен за отбора си с 22 т., 8 асистенции и 6 борби. Ди Джей Шелтън оформи “дабъл-дабъл” от 18 пункта и 10 борби, а Златин Георгиев добави 18 т. и 5 асистенции. Героят Бруинсма пък се отчете с 15 точки.
Макар и минимален, успехът позволи на самоковци да излязат на второто място в Националната баскетболна лига, но с мач повече от конкурентите си “Академик” /Пд/ и “Берое”. Важен тест ще имат възпитаниците на Людмил Хаджисотиров в следващия кръг, когато гостуват именно на “Берое”. Двубоят в Стара Загора е насрочен за петък, 31 март, от 18 ч.
“Рилски спортист”: Бозов 22, Шелтън 18, Георгиев 18, Бруинсма 15, Иванов /Стоянов 9, Вутев 4, Уудс 1, Франсис, Секулов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*