Боксьорът Мартин Стоянов с бронзов медал от държавното първенство за юноши

С един бронзов медал се завърна клуб „Самоков” с треньор Веселин Райчев от държавния лично-отборен шампионат за юноши младша възраст /до 16 г./, състоял се от 13 до 17 юни в зала „Скаптопара” в Благоевград. Отличието стана достояние на Мартин Стоянов, който се състезава в тежката категория над 80 кг. Здравенякът се справи със съпротивата на Асен Асенов от „Левски” /София/ на четвъртфиналите с 3:0 съдийски гласа, но бе спрян на полуфинала от бъдещия шампион Мартин Бебов от „Червен бряг”.
Иван Асенов също стигна до една победа в категория до 48 кг, където надви в 1/8-финален двубой Божидар Спас от „Черно море”. Впоследствие обаче Асенов бе отстранен от европейския вицешампион Красимир Джуров от „Локомотив” /София/.
Третият ни представител Наско Дамянов изигра оспорван дуел с противника си между въжетата Николай Стоилов от „Славия” в категория до 42 кг. След края на битката един от арбитрите даде равен резултат, но другите двама отсъдиха повече точки за софиянеца, който след това стигна до финала.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*