Бронз за Кристиян Иванов от държавното първенство по бокс за младежи

В категория до 91 кг представителят на клуб „Самоков” Кристиян Иванов спечели бронзов медал на наскоро състоялото се държавно първенство за младежи. На полуфинала Кристиян загуби от представителя на столичната „Боксова академия”.
На държавния шампионат за мъже в Благоевград пък Тодор Петров в кат. 91 кг + победи представителят на „Спартак” /Пловдив/, но на четвъртфиналите бе спрян от боксьор на „Спартак” /Плевен/.
Другият ни представител – Виктор Лозанов, падна в кат. 75 кг от състезател на „Славия”.
В събота и неделя – на 16 и 17 ноември, в столичната зала „Септември” се състоя и предколеден турнир на младите боксьори – юноши и момчета, от Югозападна България. Всеки състезател участва с по един двубой в категорията си.
Нашите юноши се представиха много добре, като в три от четирите сблъсъка пожънаха победи. Наско Дамянов /кат. 52 кг/, Амет Митев /56 кг/ и Асен Пашов /81 кг/ се наложиха съответно над представителите на „Кико” /София/, „Пирин” /Благоевград/ и столичния „Септември”. Единствена загуба понесе в кат. 50 кг Георги Пенов от състезател на „Беласица” /Петрич/.
При момчетата в кат. 32 кг Лоренцо Димитров и в кат. 62 кг Любомир Любомиров се справиха със съпротивата на опонентите си от „Кико” и от петричкия клуб „Лъвовете”.
Неуспех в двубоите си пък претърпяха Велислав Иванов /38 кг/, Петър Даскалов /44 кг/, Даниел Стефанов /46 кг/ и Борислав Въжаров /75 кг/, които бяха победени от боксьори на Благоевград, Петрич, Ботевград и София.
Това беше и последното състезание за годината.
Треньорът Веселин Райчев, който е и председател на клуб „Самоков”, благодари на спонсорите, помогнали – морално или с финанси, за участието на нашите боксьори в различните турнири.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*