Самоковските грации – със 7 медала и 3 купи от държавното първенство

Клубът по аеробна гимнастика „Самоков” завоюва общо 3 купи и 7 медала на 22-ото държавно отборно първенство по спортна аеробика, състояло се на 16 и 17 ноември в Пловдив.
В групата от 9 до 11 години Виктория Крушарска се нареди втора в индивидуалното класиране. В категория тройки пък Вики, заедно с Красимира АлХусани и Радостина Генова, станаха трети. Другата самоковска тройка – Николета Богоева, Елена Калпачка и Виктория Вучкова, също се класира за финала, като подобри резултата си от квалификациите.
Виктория Крушарска, Красимира АлХусани, Радостина Генова, Николета Богоева и Елена Калпачка закриха първенството с прекрасно представяне, което им донесе сребърен медал при групите.
Благодарение на тези отлични изяви нашите представители заеха призовото второ място в отборното класиране.
При 12-14 годишните Никол Драганова спечели сребро, а Иванина Вукадинова се нареди веднага след нея, на третата позиция. Двете, заедно с Божидара Иванова, заслужиха бронзов медал при тройките, както и в категория групи заедно с Виолета и Любомира Трайкови.
В отборното класиране нашите представителки в тази възрастова група се наредиха трети и извоюваха купа.
Трето място в отборното класиране спечелиха и малките състезателки /7-8 г./, като с четвърта позиция на финала влезе самоковската тройка: Ивет Бързанова, Ивана Иванова и Цветелина Богоева. Ивет и Цвети играха и индивидуално, като на косъм с финала се размина Ивет.
В индивидуалната надпревара Красимира АлХусани и Николета Богоева затвориха призовата десетка, като останаха първа и втора резерва за финалите. Много добре се справиха с индивидуалните си съчетания при 9-11-годишните и Елена Калпачка, Виктория Вучкова и Ива Калпачка.
Божидара Иванова не можа да отиде на финала, но подобри при 12-14-годишните най-високия си личен резултат.
Весела Вукова пък беше съдия.
В първенството участваха общо над сто състезатели от пет клуба от Пловдив, Хасково и Самоков. Подкрепа оказаха Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор.
„Измина прекрасна и изпълнена с много емоции и победи година за нашите невероятни състезатели, с които безкрайно много се гордея. Благодарение на упоритостта и усърдната си работа всички те се представиха блестящо, като с всяко следващо състезание подобряваха резултатите си. Браво на всички, вие сте отбор-мечта”, не скри удовлетворението си преньорката Дияна Аврамова.
Тя изрази и признателност за подкрепата и вярата на семействата на състезателките. Благодарност бе изказана и на шофьорите, погрижили се за комфорта и удобствата на отбора.
До края на годината предстоят още две изяви – национален турнир на 7 декември и коледен фестивал на гимнастиката на 14 декември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*