Боровец отпразнува Световния ден на снега с много спорт и забавления за цялото семейство

Стотици деца се включиха на 19 януари в Боровец в честването на Световния ден на снега – инициатива на Международната федерация по ски, която цели да запознае децата със света на зимните спортове.
Много музика, спорт, игри и снежни забавления зарадваха малките и големи гости на курорта. По случай празника дневните карти за деца до 13-годишна възраст и заниманията в снежния парк „Борокидс“ бяха на символичната цена от 1 лв.
Висококвалифицираните учители на ски-училище „Бороспорт“ показаха на организираните от тях безплатни уроци на напълно начинаещите най-базовите умения по ски и сноуборд. Така те подготвиха ентусиастите, които скоро ще могат да се насладят пълноценно на адреналина от спускането по пистите в Боровец.
Спасителите от Планинска спасителна служба заедно с опитните кучета спасители също взеха участие в празника с демонстрации по безопасност в планината. Те обясниха кои са основните правила за поведение в планината през зимата и дадоха ценни съвети на малчуганите. С демонстрация в празника се включи и Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил. Чрез забавление и игри децата научиха как да се спасяват от инциденти, а със специален лавинен уред откриваха и скрити в снега съкровища.
Специално за Световния ден на снега от „Бороспорт“ бяха подготвили колчета за слалом на учебния плац пред хотел „Рила“, където между 11 и 12 ч. всеки желаещ можеше да изпита тръпката от надпреварата и да се спусне по пистите в състезателни условия. Веднага след това ски-легендата Петър Попангелов даде ценни съвети и се снима с гостите на курорта.
Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години. През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите хора в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на спортните клубове в Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*