Ваклинов блесна при историческа победа на „Берое“ в Балканската лига

Самоковският баскетболист Станислав Ваклинов бе вторият най-полезен играч за „Берое“ при дебютната победа на старозагорци в Балканската лига срещу гостуващия „Кожув“ /Гевгелия, Македония/. В зала „Общинска“ под Аязмото 207-сантиметровият исполин отбеляза 13 точки, хвана 8 борби /включително 3 в нападение – най-много от състезателите на паркета/ и заби ефектен „чадър“ на противников баскетболист за 28 минути игра, с което оформи коефициент на полезно действие от 13.
Въпреки успеха момчетата на легендата Любомир Минчев нямат големи шансове да се класират направо за следващата фаза, тъй като останаха на последното място в групата с едва една победа от пет срещи. На 20 януари старозагорци гостуват на действащия шампион „Сигал“ /Прищина/ в Косово и ще търсят задължителна победа, като ще стискат палци преди това косоварите да загубят визитата си на лидера в група „А“ „Морнар“ в черногорския град Бар.
Станислав Ваклинов премина в „Берое“ преди началото на сезона и веднага се утвърди в схемата на Минчев. Центърът постига средно 8 пункта и 5 борби на мач. Наскоро 26-годишният баскетболист изигра отличен мач срещу родния си отбор „Рилски спортист“, като бе близо до „дабъл-дабъл“, записвайки на сметката си 9 точки и 9 борби за победата на „Берое” с 84:77.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*