Вижте десетте самоковки, наградени по случай 8 март

Биляна Стамова има вече 15 години преподавателски стаж в ПТГ „Никола Вапцаров” и квалификации по икономически дисциплини. Завършила е „Икономика – бизнес администрация и мениджмънт на туризма – стопанско управление”. Уверена е, че само с мотивация могат да се генерират успехи и да се изградят знания у учениците. Непрекъснато повишава своята квалификация. Дали е успешна най-точен отговор могат да дадат нейните ученици и многобройните грамоти за приноса й за издигане на авторитета на образованието в общината, седемте иновационни лагери с нов образователен подход – учене чрез правене, отличното представяне при осъществяването на много проекти. Над 30 са нейните удостоверения и сертификати.


Бойка Гешева е председател на Народно читалище „Отец Паисий 1910” в село Доспей в продължение на 30 години. И въпреки, че в момента тя не представлява читалището, пожелаваме й ентусиазъм, за да реализира творческите идеи, с които продължава да помага. Под нейно ръководство години наред се развива самодейността в институцията и любителските състави към читалището са получили много, много награди на различни национални и дори международни фестивали.


Валентина Торлакова е състезател по биатлон на спортен клуб „Рилски спортист” и Спортно училище „Никола Велчев” от 1989 г. Републикански шампион е в различни възрастови групи до 1996 г. Сребърен медалист е в индивидуалната дисциплина в Балканския шампионат и бронзов медалист в щафетата. Част е от българската щафета на Олимпийските игри в Нагано, Япония, през 1998 г. От 1999 до 2001 г. е учител по биатлон. От 2003 г. започва да развива собствен бизнес в сферата на услугите. Заедно с две свои съотборнички през 2017 г. се картотекират към клуб „Боровец”, за да бъдат в негова помощ, стартирайки в женските щафети. Валя потвърждава максимата, че няма бивш спортист.

Верка Симчева по професия е медицинска сестра, а по призвание е добър другар и приятел. Винаги можеш да разчиташ на нея – беседа ли ще изнесе пред жените на теми от медицината и профилактиката, кръвното ли ще измери на нуждаещите се от квартала… И всичко това ще направи с внимание и отговорност. Затова я уважават всички в Четвърти квартал.

Виктория Недялкова е свързала живота си с планината и с това да помага на хората. Заедно със съпруга си Захари е сред инициаторите и основните двигатели на инициативата „Към върха”, която помага на деца с двигателни затруднения да се насладят на планината, на красотата на природата. Двамата са членове и на сдружението „Спина бифида и хидроцефалия” и организират спортни и туристически лагери за деца в неравностойно положение. Виктория е носителка на националния приз за доброта „Респект” и на наградата „Вдъхновение на годината”. Човек с главно „Ч”. Силна жена, която посреща проблемите с усмивка и също така ги решава.

Виолета Гамалова е старши учител по физическо възпитание и спорт. Работи в Основно училище „Св. св. Кирил и Методий”. Има 35 години трудов стаж. С учениците работи упорито и всеотдайно и резултатите са налице. С училищните отбори по футбол, волейбол и лека атлетика печелят много състезания на общинско, областно и републиканско ниво. През 2017 г. е наградена от Общинския съвет със сребърния почетен знак на Самоков за дългогодишната си педагогическа работа и отлични резултати. Преди няколко дни, на 2 март, Виолета получи златен медал в републиканските състезания за ветерани в гигантски слалом.

Красимира Костадинова е завършила политология в Софийски университет. Омъжена, има син. От 14 години се занимава с подготовка и управление на проекти по национални и европейски програми към общинската администрация. Тази дейност е изключително отговорна – работата изисква умения за ефективно общуване, аргументирано представяне за качествени идеи, планиране и организиране на различни дейности, за вземане на решения. Краси е изключително лоялен човек – винаги е готова да помогне и на колегите и на гражданите, независимо дали в момента има много работа. И независимо от ангажиментите в работата или грижите за детето и семейството, Красимира винаги излъчва спокойствие, увереност, и едновременно с това стил, женственост и елегантност.

Д-р Лиляна Бодурова е завършила Висшия медицински институт в София през 1991 г. и от тогава работи в самоковската болница. В началото е ординатор, а по-късно – участъков лекар, ординатор в Първо вътрешно отделение, а от 2008 г. – началник на Вътрешно отделение в болницата. По време на работата си в „МБАЛ-Самоков” е добила допълнителна квалификация при следдипломен квалификационен курс по ехография на вътрешните органи и следдипломен квалификационен курс по ехография на щитовидната жлеза. Д-р Бодурова е утвърден специалист в „МБАЛ-Самоков”, уважавана от своите колеги и от много пациенти.

Стефка Ярловска е управител на общинското дружество „Мальовица” от 2005 г. Фирмата работи със средносписъчен състав на персонала от 12 човека, от които 50 на сто са трудоустроени, с намалена работоспособност. Дружеството е единствено по рода си в общината, със социален ангажимент за интегриране и трудова заетост на хора с увреждания. То се самоиздържа основно с шивашка дейност за износ. Всяка година участва в европейското изложение на фирми за хора с увреждания в Пловдив. Машинният парк е изцяло обновен. Под ръководството на г-жа Ярловска фирмата активно разработва и реализира социални проекти към Агенцията за хора с увреждания, от които получава външно финансиране за подпомагане на дейността.

Христина Божичкова е възпитаничка на СУ „Никола Велчев”. Има специалност „Икономика на горското стопанство” от Лесотехническия университет в София, по която работи до 1990 г. От 1991 г. създава собствен бизнес в областта на търговията. Благотворителността в различните й форми заема голяма част от живота на Христина. Откликва на акции и събития за помощ, а и самата тя е инициатор на подобни кампании. Апелът, който отправя към всички, е: „Не се страхувайте, преследвайте мечтите си!”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*