„Вихрен“ нокаутира „Рилски спортист“ в Сандански с три гола след почивката

Снимка: архив

Футболният „Рилски спортист“ загуби с 0:3 гостуването си на „Вихрен“ в Сандански на 2 март в първия си мач от пролетния дял на Югозападната Трета лига.
Самоковци играха равностойно през първата част, но капитулираха след почивката, когато паднаха и трите гола в мача. Димитър Калчев откри резултата след отличен индивидуален пробив в 59-ата мин. Французинът Наникаламио удвои преднината на домакините в 73-ата мин., когато засече с глава отблизо центриране от ъглов удар. Третият гол, дело на Божидар Божилов, отново дойде след изпълнение на ъглов удар и неразбирателство в отбраната на гостите.
Повторен дебют за „Рилски“ направи завърналият се в тима след едногодишен престой в ЦСКА 1948 таран Петко Петков. За сефте пък фланелката на самоковския отбор в официален двубой облякоха младоците Расим Сюлейман и Петър Главчев, привлечени от „Локомотив“ /Пловдив/, както и Лъчезар Станков, дошъл от „Миньор“ /Пк/.
„Мачът „висеше“, но след първия гол „Вихрен“ заигра по-вдъхновено и ни надигра“, призна треньорът на гостите Петър Аджов. Наставникът изрази разочарованието си от слабата игра на неговите възпитаници в офанзивен план, която определи като „напълно беззъба“.
Въпреки поражението нашите запазиха деветото си място в класирането с 24 точки, а „Вихрен“ изскочи пети с 34 пункта.
В отложен мач от 18-ия кръг „Рилски“ приема втория в подреждането състав на „Оборище“ /Панагюрище/ в сряда, на 6 март, от 15 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*