Вторият отбор на „Рилски спортист“ загуби с 60:73 гостуването си на „Шампион 2006“

Снимка: www.bgbasket.com

Младежкият състав на „Рилски спортист“ загуби от „Шампион 2006“ с 60:73 прекия сблъсък за третото място в Западната „А“ група, състоял се на 2 декември в столичната зала „Св. Георги“.
В отсъствието на центъра Николай Гелов самоковци заложиха на стрелба от далечно разстояние, като в края на мача имаха 9 успешни хвърляния от 34 опита /26 %/. Това обаче не бе достатъчно, за да пречупят домакините. Те имаха аванс през цялото първо полувреме, но малко след почивката „Рилски“ поведе с 41:40. Софиянци обаче реагираха мигновено и стигнаха до победата.
Голяма роля за успеха имаше бившият състезател на „Рилски спортист“ Цветомир Акимов, който бе най-резултатен за новия си отбор с 20 точки. От другата страна на полето Мирослав Васов завърши с 18 пункта, а Васил Попов добави 12.
„Рилски спортист 2“: Васов 18, Георгиев 8, Стоянов 5, Боянов 3, Адирков 1 /Попов 12, Белишки 9, Пл. Стефанов 4, Д. Стефанов/.
В следващия кръг възпитаниците на Борислав Трифонов са домакини на 9 декември, неделя, от 17 ч. на „Видабаскет“ /Видин/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*