Георги Видинов показва златната есен и самоковски забележителности на изложба в библиотеката

Художникът Георги Видинов откри поредната си самостоятелна изложба в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 11 декември. Авторът представя на публиката над 40 свои акварелни картини, а една е сътворена с маслени бои.
„Творбите са по-пъстри и шарени – явно Георги продължава да търси себе си и своя изказ”, коментира в началото от името на любезните домакини Мирослава Мирчева.
Прави впечатление, че все пак един от добрите живописци на Самоков не изневерява на стила си, като в центъра на неговото внимание попадат топли цветове – жълтото, червеното, оранжевото, както и типичните за твореца есенни – предимно горски, пейзажи. Към тях той е добавил картини на Голямата чешма, Бельова черква, двореца „Царска Бистрица”, Байракли джамия и пр. Открояват се и няколко планински пейзажа, включително с хижа „Мальовица”.


„Нямам някакви специални послания – просто се радвам на самия процес на рисуването. Това е моят начин за опознаването на истинското ми „аз”, на това как, а не какво, чувствам и мисля. Смятам дори, че този процес е много по-важен от крайния резултат”, сподели художникът. Той разкри възгледите си, че изкуството е огледало на душата и независимо какво правим, то трябва да е един вид изкуство на себепознаването.


„Всеки човек може да се загуби в този труден и сложен живот. Затова трябва да се насочим към себепознанието, да живеем правилно и да няма повече омраза и войни помежду ни”, добави Видинов. Той покани присъстващите да посетят неговата страница във фейсбук, където пък обича да се изразява чрез думи и стихове. „Хайку поезията е език на действителността, на директно излъчване на истинската ти природа”, сподели творецът, който освен това се занимава и със скулптура.


Изложбата е и базар, а картините могат да бъдат закупени на съвсем достъпни цени – от 40 до 60 лв. Единствено творбата с маслени бои струва по-скъпо – 150 лв.
Платната ще останат да красят библиотеката до края на декември; домакините препоръчаха на любителите на изкуството да посетят изложбата през деня, когато естествената светлина разкрива пълната им красота.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*