Дом за стари хора „Хармония” открива врати в Самоков на 21 януари

Филиал на пловдивския дом за възрастни „Хармония“ ще се помещава в бившия хотел „Бистрица“, край моста на едноименната река, на изхода на града ни по пътя за Боровец.
Комплексът е бил затворен през октомври миналата година и не е функционирал вече около три месеца. В момента помещенията се преустройват и модернизират. Бъдещият дом ще бъде с общо 80 места.
Сградата освен със стаи, разполага с ресторант с кухня и бар, СПА център, фитнес и конферентна зала. В добре оборудвана зала в дома ще се извършват рехабилитация и масажи. Новите стопани обещават медицинско наблюдение и консултации с медицински специалисти, както и професионална грижа от болногледачки с богат опит.
В новия дом ще се въведат 4-степенно меню и хранителен режим, съобразен с индивидуалните нужди на обитателите. Предвиждат се и културно-развлекателни занимания всяка седмица.
Месечната цена за пребиваване в обновения дом ще бъде 650 лв. с включени всички консумативи и санитарни материали.
Работата се върши по проект. Междувременно се подготвя и необходимият персонал. Според замислите това ще бъде и най-добрата засега подобна база в страната. За нея могат да кандидатстват хора от цялата страна, но преди всичко от столицата и от Софийска област.
Както поясни за „Приятел” на 10 януари собственикът на домовете за възрастни хора „Хармония” д-р Николай Вършилов, в момента продължава записването на кандидати, като по думите му интересът е сериозен.
Предвижда се просторната градина около сградата да се запази, а съвсем наблизо е и известната самоковска Туристическа градина. Районът около сградата ще бъде и обезопасен.
Преустройството върви с бързи темпове и се очаква новият дом да отвори врати буквално след броени дни, на 21 януари.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*