Европейското първенство по борба за кадети бе открито в Самоков

В „Арена Самоков“ на 15 юни бе открито Европейското първенство по борба за кадети.
“Борбата е един от емблематичните спортове за нашата държава… Надявам се, че и този път организаторите, в лицето на Българската федерация по борба и Община Самоков, ще превърнат състезанието в празник и всички участващи ще се почувстват като у дома си“, изтъкна при откриването министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов.

Кметът Владимир Георгиев добави, че Самоков е голям град по отношение на спорта. Председателят на Федерацията по борба Христо Маринов благодари за подкрепата на министерството и Община Самоков. Сред присъстващите бяха още областният управител Радослав Стойчев и делегатът на Световната федерация по борба Родика Якши.

Шампионатът ще продължи до 20 юни. На тепиха ще излязат представители на повече от 30 държави: Австрия, Азербайджан, Албания, Армения,  Беларус, Белгия, Германия, Грузия, Гърция, Израел, Испания, Италия, Косово, Латвия, Литва, Молдова, Нидерландия, Полша, Румъния, Русия, Северна Македония, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Швеция, България.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*