Иван Асенов, Мартин Стоянов и Наско Дамянов с бронзови медали от държавното по бокс

Мартин Стоянов

С три бронзови отличия се завърнаха състезателите на клуб „Самоков” с треньор Веселин Райчев от държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши до 16 г., състояло се от 14 до 18 ноември в Плевен.
Наско Дамянов тръгна уверено с победа над Веселин Божинов от домакинския клуб „Мизия-80”, но бе спрян на полуфиналите в категория до 48 кг от Емилиян Харизанов от „Локомотив” /София/.
Иван Асенов пък отстрани двама съперници при 50-килограмовите боксьори по пътя си към бронза. Самоковецът се справи със съпротивата на Марян Ангелов от „Пирин” /Благоевград/ и Апостол Баров от клуб „Севдалин Василев” /Хасково/ преди да отстъпи в спора за финала на бъдещия шампион Красимир Джуров от „Локомотив” /София/, който е и европейски вицешампион.
Третият бронзов медал за нашия клуб донесе Мартин Стоянов от битките в тежката категория /над 81 кг/. Той отстрани Турнас Илиев от „Юнайтед спорт” /Пловдив/ на 1/4-финалите, но загуби заради лекарска забрана на следващия етап от бъдещия шампион Мартин Бебов от „Червен бряг”.
Другите ни трима участници допуснаха загуби още в първите си срещи на ринга. Здравко Веселинов имаше малшанса да срещне европейския шампион Емерджан Мехмед от хасковския клуб „Севдалин Василев” още на старта при 66-килограмовите. Двамата ни участници в категория до 63 кг – Захари Захариев и Александър Александров, пък загубиха съответно от Георги Георгиев от „Левски” и от Симеон Кичуков от „Славия”.
Това бе и последното състезание за годината за възпитаниците на треньора Веселин Райчев. Те използваха случая да изиграят и няколко спаринга по време на самото републиканско първенство, а предстоят и нови контролни срещи преди първите надпревари за 2019 г. Треньорът Райчев благодари на спомоществователите, които помагат на клуба в трудните времена.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*