Изложба напомня делото на познатия-непознат Петър Боев

Изложба под надслов „Петър Боев – познатият-непознат” ще бъде открита утре, 1 октомври, от 13.30 ч. в Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев”.
Петър Константинов Боев е офицерски син, фотограф, писател, журналист. Човек с обществена дейност, надхвърляща половин век и автор на единствената история на българската фотография в два тома. Не на последно място Боев е самоковец. Той е познат повече като историк на българската фотография, а не толкова като фотограф в житейски план. Сега ще бъдат изложени непоказвани снимки от семейните албуми, негови картини, рисунки, лични вещи, документи. Посетителите ще могат да видят още и оригинални видео материали, свързани с живота на Петър Боев.
Изложбата се организира съвместно от Историческия музей, Държавна агенция „Архиви” и Български фотоклуб (основан 1920 г.). Куратор ще бъде Силвио Томов – уредник „Нова история” в самоковския музей. Желаещите да научат повече за живота и делото на Петър Боев ще имат възможност да го направят до 24 ноември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*