Коко Аджов се завърна в титулярния състав на „Рилски“ с победен гол срещу „Спортист“ /Своге/

Костадин Аджов вкара гол и имаше още няколко изгодни възможности, въпреки че често му се налагаше да играе сам срещу няколко противникови защитници

Нападателят Костадин Аджов ознаменува първия си старт за сезона с победен гол в съботното домакинство на „Рилски спортист“ на „Спортист“ /Своге/, завършило 1:0.
Таранът бе точен с прецизен удар от близко разстояние още в 6-ата минута, след като с дълго подаване от свой съотборник бе изведен сам срещу вратаря на гостите. Коко можеше да увеличи сметката си малко по-късно, но при идентична ситуация стреля край вратата. Впоследствие пък вратарят на свогенци прояви блестящ рефлекс при бомбен удар на нападателя от близко разстояние и отрази удара му. Десният бек Тихомир Крумов, който вече няколко мача играе в по-предни позиции, имаше възможност да увеличи преднината на „Рилски“, но на два пъти стреля с глава над вратата.
Единствената опасност от другата страна на терена пък бе изстрел от фаул на играч от „Спортист“, който премина в опасна близост до вратата на Стилиян Бонев.
Дебют с екипа на самоковския отбор направи 21-годишният Андреас Станков. Юношата на столичния „Левски“ влезе на мястото на Тишо Крумов в 84-ата минута.
Това бе трети минимален успех за „Рилски“ с 1:0 от началото на сезона, като и в трите мача голмайстор е Костадин Аджов.
Около 300 зрители наблюдаваха срещата на живо, а сред тях личаха любопитни имена. Бившият голмайстор на тима Петко Петков, който сега ниже голове с екипа на ЦСКА 1948 във Втора лига, изгледа двубоя заедно с бранителя Росен Пътников. В съседство пък мача наблюдаваха благодетелят на отбора Христо Крушарски и председателят на Управителния съвет на клуба Димитър Джоргов. Компания им правеше легендата на „Левски“ Георги Иванов-Гонзо, който наблюдава на живо изявите с екипа на „Рилски“ на сина си Александър в средата на терена. В съседство бяха роденият в Своге бивш национал Чавдар Цветков и генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.
Със спечелените три точки „Рилски“ вече има 11 в актива си и се намира на 8-о място в класирането след изиграването на 7 кръга в Югозападната Трета лига. В следващия кръг възпитаниците на Петър Аджов гостуват на 22 септември, събота, от 17 ч., на „Миньор“ в Перник.
„Рилски спортист“: Бонев, Рогозански, Колев, Ив. Иванов, Янков, Ал. Иванов, Манолов /63-Михайлов/, Захариев, Крумов /84-Станков/, Чахов /53-Аврамов/, Аджов

Югозападна Трета лига, 7 кръг

„Ботев“ /Ихтиман/ – „Балкан“ /Ботевград/ – 1:2
„Чавдар“ /Етрополе/ – „Банско“ – 1:4
„Надежда“ /Доброславци/ – „Хебър“ /Пазарджик/ – 0:3
„Велбъжд“ /Кюстендил/ – „Септември“ /Симитли/ – 0:0
„Оборище“ /Панагюрище/ – „Сливнишки герой“ /Сливница/ – 1:1
„Вихрен“ /Сандански/ – „Германея“ /Сапарева баня/ – 1:0
„Марек“ /Дупница/ – „Миньор“ /Перник/ – 1:1
„Рилски спортист“ /Самоков/ – „Спортист“ /Своге/ – 1:0
„Пирин“ /Разлог/ – „Беласица“ /Петрич/ – 0:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*