Кристиян Симчев, управител на хотел „Янакиев”: „Стараем се постоянно да се развиваме“

Пет хотела в Боровец – „Янакиев”, „Ястребец”, „Еуфория”, „Лион” и „Рила”, са включени сред 100-те най-добри хотелски комплекса в страната за миналата година на базата на мненията на посетителите. В началото на юни призьорите бяха наградени. По този повод разговаряме с Кристиян Симчев, управител, от две и половина години, на хотел „Янакиев”.

– Честита награда, г-н Симчев!
– Благодаря. Най-важното за мен е, че наградата се основава на отзивите на клиентите – именно тези хора са поставили високите оценки, благодарение на които ние печелим приза. Мненията си посетителите са публикували в туристическите интернет сайтове booking.com и tripadvisor.com.
Показателно е, че 100-те хотела са избрани от общо 4000 хотелски комплекса – участници от цялата страна, и сред тези 100 хотела пет са от Боровец – „Янакиев”, „Ястребец”, „Еуфория”, „Лион” и „Рила”. Първите три взимат отличието за втора поредна година, което показва, че и трите хотела се движат в правилна посока и предлагат висок продукт за нашия курортен комплекс Боровец.
Другите хотели са по-стари, но там също се правят реиновации. „Ястребец” и „Лион” преминаха през ремонт, в „Рила” имаше основен ремонт, „Еуфория” инвестира в инфраструктурата…
– Това ли е най-голямата ви награда?
– „Янакиев” функционира от десет години и е един от сравнително новите хотели. Горди сме, че за втора година заслужихме тази висока награда. Всяка година получаваме сертификати за отличие в TripAdvisor, в букинг оценката ни е една от най-високите сред всички хотели в Боровец, постоянно получаваме награди и различни видове призове…
Целта ни е не просто да получаваме все по-големи награди. Изпитваме все по-голяма нужда да се развиваме и да удовлетворяваме нуждите на нашите клиенти.
– С какво все пак заслужихте наградата?
– С много труд и усилия на целия екип на хотела през последните няколко години. Не спираме да се развиваме. Имаме добър синхрон и баланс между собственици и служители на хотела. Гледаме постоянно да се развиваме и сме жадни за още успехи и награди.
– Какво предлага сега вашият хотел?
– Предлагаме отличен спа център, просторни стаи, ресторант и лоби бар. Имаме 32 двойни стаи и 6 апартамента – представляваме малък и уютен бутиков хотел. През зимния сезон предлагаме жива музика, различни видове пакети – много гъвкави сме в това отношение: имаме семинари, събития, индивидуални гости и мисля, че предлагаме един доста висок продукт за нашия регион.
Хотелът ни се намира на самата писта, по отношение на локацията е наистина на топ ниво – обуваш ските и си на пистата, много малко хотели имат това нещо.
Всеки посетител е добре дошъл да види как стават нещата при нас и да се увери, че имаме добро ниво на услугата.
– Предвижда ли се нещо ново за хотела през следващия сезон, в бъдеще?
– Постоянно правим различни обновления. Имаме станция за зареждане на електромобили, която е единствената в Боровец. Стремим се да се развиваме и да предлагаме най-модерните неща и технологии. Искаме всеки сезон да предлагаме на нашите постоянни клиенти нещо ново, което да бъде добро за тях. Постоянно инвестираме средства в обучение на екипа и подобряване на материалната база.
– Стремежът е Боровец да бъде целогодишен курорт. Какъв е приносът на хотел „Янакиев” в това отношение?
– През последните години лятото е също много интензивно, както зимата. Частичните обновления трябва да продължат на всяка цена, за да бъде Боровец един наистина европейски курорт, с европейски облик. Нашият принос, мисля, че са ралитата, които са били през годините, и Световната купа. Те са показателни за това, че хотелът и собствениците са дали много голям принос за развитието на курорта в тази насока, както и по отношение на инфраструктура и в рекламата по целия свят.
– Наскоро приключи конкурсът за нов център на Боровец. Какво е Вашето мнение?
– Има нужда курортът от обновление, има нужда от промяна. Но да не забравяме, че Боровец е на самоковци и преди всичко самоковци трябва да получават работа и да дават работа на местните хора, за да могат да се препитават семействата от Самоков и от региона, а не да си отдаваме работните места на външни хора.
– Туризмът е един от най-важнати отрасли в самоковската икономика, а все повече това се налага и в национален мащаб. Какво трябва да се направи, за да се развие още повече туризмът в страната и главно в Боровец и района?
– Мисля, че Общината трябва да продължи със своите идеи. Като цяло много помага Организацията на хотелиерите и собствениците в Боровец, организират се фестивали – „Магията на Рила”, „Боророк”, имаме идеи за още много събития… Успех ще има, ако се работи съвместно и всеки един иска да даде по нещо за курорта, за подобряването на инфраструктурата, за чистотата, за осветлението… Ето, сега пътят се ремонтира основно, което е много голям плюс. Това ще доведе според мен лично до привличането на още повече хора и до приятното пътуване до София за по-малко от час.
Просто трябва да продължим да работим за курорта, за да придобие Боровец наистина европейски облик и да привлечем още повече хора. Мисля, че всеки е заинтересован от това – както хотелиерите, така и Общината и всички други институции. Колелото трябва да се върти, както се казва.
Аз лично съм обещал, че следващата година хотел „Янакиев“ отново ще е там, където му е мястото – сред призьорите.

Разговора води: Надка Вардарова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*