Българин спечели световен конкурс със снимка от Боровец

Ясен Георгиев, студент от Медицинския университет във Варна, заслужи една от големите награди на изключително авторитетен световен фотоконкурс със снимка от Боровец. Кадърът на младия ни сънародник, озаглавен „Зимна мечта”, показва осветените за нощно каране писти пред хотел „Рила” в курорта. Творбата на Ясен е избрана за № 1 в раздел „Туризъм” на тазгодишното издание на Sony World Photography Awards, което е едно от най-големите фотографски събития в света.
Постижението на българина, който не е професионален фотограф, е невероятно, тъй като неговата снимка е предпочетена сред конкуренцията на… 80 000 фотоси от цял свят! Ясен е награден с фотоапарат Sony ILCE-7M2K и мобилен телефон Sony Xperia.
Предстои между победителите в десетте категории на конкурса да бъде определен и фотографът на годината, който ще получи 5000 долара. Най-добрите снимки в различните раздели ще бъдат изложени в бившата кралска резиденция и настоящ културен дом „Съмърсет хаус” край р. Темза в Лондон от 24 април до 10 май.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*