Анастасия Вукова с награда от Япония

14-годишната Анастасия Вукова спечели бронзов медал от 22-ото издание на световния конкурс за детска рисунка, организиран в Япония. В авторитетния форум са участвали малки творци от 83 /!/ държави.
Пенка Боянова, ръководителка на школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” към читалище-паметник „Отец Паисий”, и Анастасия бяха сюрпризирани приятно на 26 март, когато от Япония пристигна сертификат, бронзов приз и каталог на конкурса, в който е включена рисунката на талантливото момиче.
Ан. Вукова е ученичка в 7 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. През м. г. тя получи и поощрителна грамота от световния конкурс в Банско, организиран от фондация „Малък Зограф”, чийто директор е П. Боянова.
„Много е важно децата да участват в най-различни прояви, да получат поле за изява, защото по този начин те придобиват по-голям стимул за развитие”, изтъкна за „Приятел” г-жа Боянова.
Творби на млади художници от школата вече са изпратени и за друг световен конкурс в Индия. Предстои рисунки на самоковски таланти да бъдат изпратени и за подобни международни форуми в Египет, Хонг Конг, отново в Япония, както и за тазгодишното издание на конкурса в Банско. Преди това – от 7 до 17 април, наградените рисунки от дебютните две издания на конкурса в Банско през 2013 и 2014 г. ще бъдат изложени в националния музей „Земята и хората” в София. Изложбата под надслов „Зелена Планета” ще бъде открита във вторник, на 7 април, в 17.30 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*