„Магията на Рила” – в събота и неделя

Шестият традиционен народен събор „Магията на Рила планина” в Боровец ще се състои на 30 юни и 1 юли, събота и неделя. Организатори са Съюзът на хотелиерите и собствениците в курорта, Община Самоков, „Бороспорт” АД, фолклорен ансамбъл „Самоков” и клубът на любителите на историческо оръжие „Чакър войвода”.
Още в първия ден ще бъде подредена изложба на майстори на художествени занаяти, художници и приложници. Публиката ще може да види конкурса за автентични хора и обреди. В надпревара ще се впуснат и майстори-готвачи. Вечерта ще се извие „Хоро на мегдана”, а гайдари и участниците в клуб „Чакър войвода” ще открият официално събора. Събралите се около хайдушкия огън ще бъдат стоплени и от вълшебния глас на Иван Дяков. И нестинарски танци ще ознаменуват вечерта.
На следващия ден е конкурсът за „Магична питка”. Вкусна курбан чорба ще има за всеки. Организаторите обещават и богата музикална и танцова програма с участието на състави от региона – от Самоков, Бели Искър, Доспей, Драгушиново, Широки дол, Продановци, Райово, Ярлово, както и от страната – от Варна, Своге, Алдомировци, Ихтиман и др.
По-ранобудните ще могат да си организират и излети в планината, включително до Балканския първенец Мусала.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*