Местна фирма ще рекламира Самоков, Долна баня и Сапарева баня

Кметът Владимир Георгиев и представителката на фирмата Албена Душанова подписаха договора

В града ни на 16 октомври бе подписан договор по проекта „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация „Самоков – Долна баня – Сапарева баня”. Подписи под документа сложиха кметът Владимир Георгиев и представителката на спечелилия конкурса консорциум „Боро вижън” Албена Душанова.
Стойността на дейността по този договор е 106 980 лв.
Както „Приятел” вече писа, стойността пък на целия проект е 404 367 лв. Съфинансирането от Европейския фонд за развитие е 384 148,65 лв.
Началото на проекта е сложено на 13 август т. г. Работата трябва да приключи в рамките на една година – до 13 август 2014 г.
На церемонията кметът заяви, че е много доволен от проекта. Георгиев изтъкна, че бъдещето е в съвместната работа между трите общини, във взаимната им връзка и взаимната реклама за развитие на туристическата дейност в тях. Градоначалникът благодари на екипите на трите общини, на туристическите центрове, на служителите, участвали активно в разработването и осъществяването на проекта, и пожела успех на фирмата и на всички, които се трудят за неговото осъществяване.
Г-жа Душанова посочи, че фирмата има богат опит. Основната цел е да се разработят туристически пакети, които да превърнат в желана туристическа дестинация и трите общини.
Ръководителката на екипа по проекта Любослава Ярловска представи самия екип и подчерта, че дейността му се осъществява в сътрудничество с отдел „Евроинтеграция”, туристическите центрове и администрациите на общините. Г-жа Ярловска разказа и за извършената досега работа. Тя разясни, че по проекта се предвижда Общината да вземе участие на три международни туристически борси – в Лондон, Берлин и Букурещ, както и на подобни форуми в България.
Важна част от проекта е рекламната дейност, която е предмет на настоящия договор. „Осем фирми кандидатстваха и на комисията е било много трудно да избере най-добрата. Особено съм доволна, че това е самоковска фирма”, допълни Ярловска.
Тя даде да се разбере, че след изтичане на срока работата няма да спре. Ще продължи дейността за утвърждаване на традиции, за организиране на празници с цел по-нататъшното развитие на туризма в региона.

Евгения Попова

Любослава Ярловска

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*