Министър Младен Маринов откри обновената сграда на полицията в Самоков

Със стилна церемония на 7 ноември – ден преди професионалния празник на блюстителите на реда, министърът на вътрешните работи Младен Маринов откри обновената сграда на Районното управление на полицията в града ни. Сградата е санирана и с подменена дограма. Извършени са и други подобрения. Тържеството се състоя пред самото здание в присъствието на служителите от управлението, на представители на строителите и на местната общественост.
Министърът даде висока оценка на извършените строително-ремонтни работи, както и на дейността на колегите си в общината. „Районното тук се нарежда на добро място сред останалите управления в страната”, изтъкна Маринов. Той подчерта и значението на пристигналите четири нови високопроходими полицейски автомобили, което е особено важно с оглед на планинските характеристики на голяма част от района.
Гостът поздрави ръководството на общината в лицето на кмета Владимир Георгиев за изгражданото видеонаблюдение в общината, като допълни, че така се осигуряват условия за по-добър обществен ред и за освобождаване на полицаи, които да се грижат за други невралгични места – отдалечени селища, вилни зони и пр. За проявеното добро партньорство министър Маринов връчи на кмета Георгиев и специален плакет.
Градоначалникът поздрави полицейските служители с професионалния им празник и с новите придобивки, като допълни, че по време на строително-ремонтните работи те са продължили отговорната си работа така, че временният им дискомфорт не е усетен от жителите на града и района. Кметът благодари и на строителите, извършили качествено работата след като 30 години – от пускането на тази сграда в експлоатация, основен ремонт не й е правен. Вл. Георгиев благодари за новите автомобили на министър Маринов и му връчи поздравителен адрес и плакет от името на общинската управа. Поздравителни адреси бяха връчени и на ръководителите на Областната дирекция та МВР и на РУП-Самоков.
Непосредствено преди тържеството министърът на вътрешните работи прие рапорта на строената полицейска част.
Протоиерей Михаил Колев, архиерейски наместник в Самоков, благослови начинанието, освети сградата и пожела „благословено служение в полза на отечеството и обществения ред”.
По стародавен народен обичай девойки в народни носии поднесоха пита на министъра и придружаващите го, сред които бяха командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма Георги Гайков, директорът на дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Спасов и началникът на Районното управление гл. инспектор Васил Попов.
Присъства и зам.-кметът Васил Сайменов, а като водеща се изяви Веска Тодорова, гл. експерт „Връзки с обществеността” в Общината.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*