Мирослав Васов с ключова роля за класирането на България /до 20 г./ за четвъртфиналите на Евро 2018

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Националният отбор на България се класира за четвъртфиналната фаза на европейското първенство по баскетбол за младежи до 20 г. в дивизия Б. Снощи младите „лъвове” спечелиха драматично директния сблъсък за второто място в групата срещу Естония с 58:56. Така „трикольорите” се наредиха веднага зад лидера в нашия поток Словения и придобиха правото да продължат напред. За естонците остана горчилката от пропуснатата възможност, а след тях се наредиха съставите на Албания, Словакия и Молдова.
Мачът с тима на прибалтийската страна в зала „Универсиада” се развиваше според желанията на домакините до последната четвърт. Тогава гостите наваксаха изоставането си и изравниха резултата. Това доведе до драматични финални моменти, а след тях по-щастливи бяха нашите младежи.
В най-точния момент безспорната си дарба демонстрира соченият за лидер на България Йордан Минчев, който записа дабъл-дабъл от 18 точки и 13 борби. Юношата на „Рилски спортист” Мирослав Васов за пореден път показа, че може да му се има доверие. Той получи най-много игрово време и бе на паркета в 39 от 40-те минути на срещата. В тях 19-годишният младок реализира 12 точки, а на сметката си добави още 5 борби и 3 асистенции.
В петък от 18.15 ч. България ще спори с Латвия за място на полуфиналите на шампионата. Останалите двойки са Полша – Чехия, Словения – Белгия и Русия – Финландия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*