Блестящ Мирослав Васов с 24 т. при важен успех за България /до 20 г./ над Словакия на Евро 2018

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Юношата на „Рилски спортист” Мирослав Васов продължи с впечатляващите си изяви на европейското първенство по баскетбол за младежи до 20 г. в дивизия Б.
Даровитият младок вдъхнови съотборниците си от националния тим за много ценен успех над Словакия с 69:56 на 15 юли. Васов бе на паркета в 36 от 40-те минути на мача, в които реализира 24 точки при висока 70-процентова успеваемост на хвърлянията си към коша – 8/10 от средно и 2/5 от далечно разстояние, както и 2/2 от фаул линията. Така Миро се превърна в най-резултатния състезател на българския състав, а освен точковия си принос, овладя 4 топки в подкошието и даде 3 асистенции. Особено важни бяха отиграванията на 19-годишния състезател в началото на последната четвърт. Тогава словаците изравниха за 49:49, но с пет последователни точки Васов отново даде нужното самочувствие и спокойствие на домакините и те нямаха проблеми до края на двубоя.
Иван Алипиев също бе на висота в трети пореден мач с 14 т., а също толкова отбеляза и Йордан Минчев.
Днес, 16 юли, отборите имат почивен ден. Утре от 18.15 ч. в зала „Универсиада” възпитаниците на Константин Папазов ще срещнат аутсайдера в групата Молдова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*