Николай Георгиев с два гола в дебюта си за „Рилец” на турнира за Купата на Витоша

Отборът на „Рилец” започна участието си в летния подготвителен турнир за Купата на Витоша със загуба от „Гранит” /Владая/ с 2:4. Срещата от група „А” на надпреварата се игра на 15 юли на стадиона в село Железница, който, със своите 1100 м н. в., е един от най-високо разположените терени в страната.
Два гола в дебюта си за говедарчани вкара нападателят Николай Георгиев. Именно той откри резултата в 14-ата мин., но още през първата част владайци обърнаха до 3:1 в своя полза чрез Люцканов, Кобуров и Калчев. Тогава юношата на „Рилски спортист” Николай Георгиев върна надеждите на съотборниците си с попадение за 2:3. Воденият от Георги Кацарски състав продължи да атакува, но многото пропуски лишиха тима от заслужено изравняване. Вместо това Петров от „Гранит” осигури успеха на своя тим с четвърти гол в 75-ата минута.
В другата среща от групата „Обеля” победи „Легия” /Рударци/ с 5:3.
В група „Б” отборът на домакините от Железница надви с 3:1 новака в Югозападната Трета лига „Надежда” /Доброславци/, а вторият отбор на елитния „Витоша” от съседното село Бистрица разгроми със 7:1 украинския „Задунайска сич”.
Следващият мач на турнира за „Рилец” /Говедарци/ ще бъде на 29 юли срещу ФК „Легия”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*