Нови придобивки за боксов клуб „Самоков”

Състезателите на клуба по бокс „Самоков” вече ще провеждат спарингите си на ринг със специална омекотена настилка, която заменя досегашното изтъркано покритие. Инвестицията е на Общината, която чрез работниците в Общинското строително предприятие извърши и други ремонти в помещението – подмяна на уреди и осветление, боядисване на стени и пр. Това стана повод на 8 ноември кметът Владимир Георгиев и зам.-кметът Васил Сайменов да се срещнат с основателя на клуба и треньор в продължение на вече 10 години Веселин Райчев. Наставникът благодари за осигурените по-добри условия.
„Помещението първоначално е било предвидено за склад и това обуславя сегашните ремонти. Когато се намокрят, плочките стават хлъзгави и опасни за децата и младежите. Затова се надявам, че в близко бъдеще ще бъде положена гумирана настилка, макар и не толкова скъпа, в цялата зала”, обърна се към своите гости Райчев. След това се качи на ринга за демонстрация с един от най-талантливите млади състезатели на клуба.
Следващото предизвикателство за младите боксьори ще бъде от 14 до 18 ноември в Плевен, където ще се състои републиканско първенство за юноши младша възраст. Клубът ни ще бъде представен от 6 състезатели, които вече са изигра няколко контроли със съперници от „Славия” и „Ботев” /Пд/ в подготовката си за надпреварата.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*