Нов добър мач за Мирослав Васов и седмо място за България на Евро 2018 след победа над Белгия

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Българският национален отбор по баскетбол за младежи до 20 г. завърши на седмо място на европейското първенство в дивизия Б, на което страната ни бе домакин чрез три столични зали. В решителната среща за седмата позиция родните състезатели се наложиха с 64:52 над Белгия и приключиха участието си с положителен баланс от 5 победи и 3 загуби.
Тон за успеха даде звездата на тима Йордан Минчев, който изигра най-силния си мач на шампионата и завърши с 25 т. и 7 борби. 17 пункта и 7 борби добави Иван Алипиев, а юношата на „Рилски спортист” Мирослав Васов отново бе сред ключовите играчи в родния състав и приключи двубоя с 10 т., 7 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки.
„Ключът за победата беше в характера и волята на момчетата. Независимо че белгийците са по-добри от чехите, видяхте как ги надиграхме. Нашите състезатели подходиха изключително отговорно към своята задача. Бяха безупречни в подготовката в един много тежък лагер на Белмекен, който изисква голяма воля. Смятам, че с цялостното си поведение на европейското първенство няма причина да се срамуваме от своето представяне. Трябва да бъдем реалисти. Максимумът на този отбор е шесто място. С характер, себераздаване и хъс можем да го докараме до тук. След това трябват баскетболни аргументи, които до някаква степен ние не притежаваме на нивото, което имат нашите съперници. Момчетата трябва да работят много здраво и да развиват индивидуалните си качества, за да може баскетболът да стане тяхна професия. Те са на прага да станат професионалисти. Много ще се радвам, защото със сигурност като хора бяха много свестни”, направи своята равносметка треньорът Константин Папазов.
Седмото място в дивизия Б отреди и общо 23-о място на националите в генералното класиране в Европа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*