Признателен съм за съдействието и подкрепата

От сърце и от името на всички участници в школата за изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалище „Младост” и техните родители благодаря на дарителя на много голямо количество качествена хартия за нуждите на школата Петър Спасов, собственик на „фотото на булеварда“ /както е известно ателието му на ул. „Искър”/.
П. Спасов освен че дари хартията, я прекара лично със своя бус и участва в нейното товарене и разтоварване!
Благодаря и на родителите Александър Алексиев и Ангел Генов, които се включиха в акцията по пренасянето на това голямо количество изключително ценен за нас материал. Благодарение на тази придобивка поне пет години – струва ми се, ще можем да творим с участниците в школата и да създаваме както живопис и рисунки, така и специални художествени обекти и продукти!
Благодаря и на групата-клуб „Велосамоковци“ – Динко, Райко и Кико, които два часа помагаха, пренасяха хартията и направиха това от сърце и с най-истински и благородни чувства към това, което творим! Те не са родители на деца от школата, но просто са възпитани да помагат, да участват в благородни инициативи.
Нашите помощници се оказаха хора съвестни, отговорни, действени. Когато нещата са истински, на добра воля и от сърце, никой не мисли за финансови измерения и не разбира работата като извършена услуга; техният жест е изключителен пример за хора, които предпочитат да стоят встрани от подобни занимания.
За да може една школа за изобразително изкуство да достигне до крайните красиви и приятни резултати – изложби, срещи, награди, пътешествия, се нуждае от разбиране и съдействие. С такива хора и с такова отношение се създават подходящи условия и атмосфера за бъдещи успехи на нашите млади художници.
Надявам се повече хора да вземат пример от написаното дотук. За да съществува една школа не е достатъчно само да оставиш детето на вратата и след час и половина да го вземеш. Виждате как странични хора уважават и ценят това, което се прави, без то да им е пряк ангажимент.
Нашата школа „Наум Хаджимладенов” е известна в страната, а и в чужбина, и това е постигнато с много труд и най-вече с подкрепата и обучението в читалище „Младост”, но и с верни приятели, отговорни родители и благородни спонсори. Благодаря на всички наши възпитаници, на родителите им и на всички хора, които правилно разбират идеята и значението на това, което правим; ползата от творчески занимания с младите хора.

Иван Шуманов,
ръководител на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“ към читалище „Младост“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*