“Рилски спортист” е класа, а Самоков – страхотен град

Шон Барнет

Това смята новото попълнение Шон Барнет

Шон Барнет е един от играчите, на които най-много ще разчита старшията Росен Барчовски в “Рилски спортист”. Това призна самият специалист още след първата тренировка на подопечните му след лятната пауза. Барнет пристигна в Самоков със свободен трансфер от румънския “Клуж”, където през миналото първенство бе съотборник с екснационала Христо Николов-Гларуса.

– Шон, каква бе причината да акостирате в Самоков?
– Моят агент ми каза, че България е отличен избор, а “Рилски спортист” – класен отбор. Разрових се в интернет и разбрах, че отборът се е представил силно и в българското първенство, и в Балканската лига, което ме заинтригува. Вече бях наясно, че пред себе си имам голямо предизвикателство и стимул за игра.
– Били сте съотборник с Христо Николов, който е популярно име в нашата страна…
– Говорих с Христо, когато трябваше да решавам. Той ми каза, че ще бъда добре дошъл тук, ще бъда на страхотно място, в страхотен град. Ицо ми помогна много за решението ми да дойда тук.
– Познавате ли някои от българските клубове?
– Не знам много за отборите в България, но познавам някои играчи, които са били тук преди. Например Тери Смит /който миналата година бе в “Рилски спортист”/, играл съм срещу него в Швейцария. Познавам и Дарил Уоткинс, който беше в “Лукойл Академик”. Играл съм с него в един отбор.
– Ще успее ли “Рилски спортист” да пробие в турнира “Еврочалъндж”?
– При всички положения ще бъде много вълнуващо участието ни в тази надпревара. Не мога да се ангажирам с прогноза докъде ще стигнем, но иначе познавам някои от съперниците – например БК “Муреш”, тъй като миналата година играх в Румъния. Христо Николов пък ми е разказвал за унгарския “Солнок”, тъй като е играл там…

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*