„Рилски спортист” прегази с 4:1 младежите на „Славия” и гледа уверено към мача с „Оборище”

Снимка: архив

Футболният „Рилски спортист” разгроми на 16 февруари в София с 4:1 младежите на „Славия” до 19-годишна възраст в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон в Югозападната Трета лига. Крилото Доменик Аврамов вкара два гола за самоковския отбор, а по едно попадение добавиха универсалният боец Виктор Младенов и десният бек Цветан Митев.
„Доволен съм както от резултата, така и от играта на момчетата. Получи се полезна проверка и смятам, че сме готови за първенството”, коментира треньорът Петър Аджов.
„Рилски” изигра шест контроли през зимата, в които има положителен баланс от три победи, две равенства и една загуба с голова разлика 13:8. Именно ефективността в нападение би трябвало да бъде една от позитивните новини за самоковци, които трудно бележеха през есента. Точни в неофициалните срещи по време на подготовката бяха Доменик Аврамов с три гола, Иван Иванов с два, както и Мартин Михайлов, Атанас Белемезов, Джорджио Димитров, Тихомир Крумов, Виктор Младенов и Цветан Митев, които се разписаха по веднъж. Любимецът на публиката Петко Петков също се разписа на два пъти при завръщането си в тима след едногодишен престой в ЦСКА 1948, с който игра и във Втора лига. Другите нови попълнения са халфът Лъчезар Станков и десният халф-бек Расим Сюлейман. В Самоков се завръща и защитникът Петър Рогозански, който изкара целия подготвителен период с елитния „Локомотив” /Пловдив/.
Първенството в Югозападната Трета лига се подновява с двубоите от 18-ия кръг, които ще се изиграят в събота, 23 февруари, от 14 ч. Тогава „Рилски” приема силния състав на „Оборище” /Панагюрище/, който заема второ място в класирането. Нашите момчета пък се намират на 9-о място от 18 тима.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*