„Рилски спортист“ с трета поредна победа – отнесе „Беласица“ с 3:0

Футболният „Рилски спортист” се наложи с категоричното 3:0 над „Беласица” при домакинството си на петричани на 23 март. Това бе трета поредна победа за възпитаниците на Петър Аджов, която ги изстреля на 8-а позиция в Югозападната Трета лига с актив от 34 точки, колкото има и седмият „Миньор” /Перник/. Въпреки загубата „Беласица” запази 9-ото си място с 30 пункта.
Мачът между „Рилски” и „Бела” бе посетен от 300 зрители, които обаче не видяха нещо запомнящо се през първата част. Напук на това второто полувреме им предложи много положения пред двете врати и три гола. Първият падна в 76-ата мин., когато Петко Петков изпревари вратаря на гостите за една дълга топка и с прецизен удар покрай него вкара за 1:0. Само две минути по-късно Петков отново получи подаване в дясно, преодоля защитник на „Беласица” и с майсторско изпълнение в далечния ъгъл отбеляза за 2:0. В края на мача остана време и за дошлия под наем от „Локомотив” /Пловдив/ нападател Петър Главчев да оформи крайното 3:0 с прехвърлящ удар отблизо. Това бе първо попадение с екипа на самоковския клуб за сина на известния рапър Ванко 1.
Много силен мач изнесе и плеймейкърът Ивайло Захариев-Пиф, който асистира и за трите попадения. Вратарят Стилиян Бонев пък се намеси решително на два пъти при 0:0 и 1:0, а веднъж и гредата спаси домакините от получаване на гол. Така „Рилски” не е допускал попадение във вратата си във вече четири поредни срещи от Югозападната Трета лига.
Нашите момчета ще опитат да продължат серията си и при гостуването на борещия се със зъби и нокти за оцеляването си в дивизията „Спортист” /Своге/ на 30 март, събота, от 15 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*