Самоковски триумф за купа „Пазарджик“

Два златни медала спечелиха състезателите на клуб „Соколец“ от надпреварата по спортно ориентиране за купа „Пазарджик“, състояла се на 14 и 15 май в района на Баткунския манастир „Св. св. Петър и Павел“ край село Паталеница.
Боян Софин записа престижен успех в елитния клас при мъжете. Самоковецът бе най-бърз и в двата старта от средна дистанция и със сборно време от 1:42.10 ч. изпревари с над 12 минути най-близките си преследвачи.
Даниела Жаркова триумфира при жените над 45-годишна възраст и също се окичи със златен медал. Тя спечели първия етап и бе втора ден по-късно, но даде най-добро сборно време от двата старта.
Антон Гочков също бе близо до място на почетната стълбичка, но в крайна сметка зае четвъртото място при мъжете над 40 г. Той изостана основно през първия ден, когато финишира седми, и така и не успя да навакса в неделя, въпреки че бе най-бърз във втория етап на проявата. В събота Гочков бе изпреварен и от съотборника си в „Соколец“ Валентин Дойнов, който обаче пропусна втория старт и не успя да запише резултат за крайното класиране.
Христо Манов продължи с възходящото си представяне през пролетта и бе близо до място в топ 3 в трето поредно състезание. В крайна сметка опитният самоковец се задоволи с четвъртото място в отворения клас. Христо Дойнов бе седми в първия ден, но пропусна втория старт и не бе класиран в крайното подреждане в категорията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*