Самоков приема на Ридо на 15 и 16 септември кръг от Европейския шампионат по мотокрос

Над 110 състезатели се очаква да участват в 6-ия кръг на Европейския шампионат по мотокрос, който ще се състои на 15 и 16 септември, събота и неделя, на мотополигон „Ридо”. Успоредно с европейската надпревара ще се състои и 4-ият кръг от републиканския шампионат.
Програмата предвижда свободни тренировки и квалификации в събота, като в късния следобед ще започне и първият манш в клас МХ. Официалното откриване е насрочено за неделя от 10.30 ч., а след това започват и останалите маншове.
За четвърта поредна година надпреварата ще бъде в памет на известния състезател и дългогодишен председател на мотоциклетната федерация и на автомобилния съюз Георги Янакиев. Почетният гражданин на Самоков има големи заслуги за провеждането за първи път в България на „Ридо” в края на 70-те години на миналия век на кръг от световния шампионат по мотокрос. Така се сложи началото на дълга успешна традиция на домакинства на подобни форуми в страната.
Атрактивното и перфектно подготвено и поддържано трасе на Ридо очаква за тазгодишното издание на авторитетната проява състезатели от Кипър, Турция, Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Молдова, Румъния и България. Те ще се съревновават в пет класа – МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ.
Лидери в отделните категории са румънецът Золта Ордог с мотор „Хускварна” /МХ65/, гъркът Мариос Канакис с КТМ /МХ85/, българинът Майкъл Иванов с КТМ /МХ2/, румънецът Адриан Радуца с „Ямаха” /МХ1/ и също с „Ямаха” още един българин в клас МХ – Мартин Тодоров.
Подробности около шампионата станаха ясни на пресконференция в столичния пресклуб „България” на 12 септември, в която участваха Георги Янакиев-младши, председателят на Организационния комитет „Гран При България” Румен Петков, генералният секретар на Федерацията по мотоциклетизъм Иво Цветанов, както и председателят на самоковския клуб „Ридо” Янко Ташев.

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*